Op 30 juni bezocht de Cleantech Regio, op uitnodiging van het team Circulair, de Floriade Expo in Almere. Een fieldtrip om inspiratie op te doen en tegelijkertijd (nieuwe) verbindingen te maken en vooruit te kijken naar circulaire ambities en acties in de regio. 

De regio was breed aanwezig vanuit provincie en gemeenten, onderwijsinstellingen en ondernemers vanuit de bouw en het groen. Na ontmoeting en lunch in het Circuloco paviljoen, is gezamenlijk gewerkt om concreet invulling te geven aan de ambities in de regio door resultaten en projecten te formuleren om de komende jaren voor en aan te werken.  

Vervolgens heeft Jim van der Wardt, de initiatiefnemer van het Circuloco paviljoen, verteld over het bijzondere proces van het paviljoen; hoe er samen is gewerkt, waar de materialen vandaan komen, welke uitdagingen circulair bouwen & ondernemen met zich mee brengen. Uiteraard zijn de hoogtepunten van het paviljoen van dichtbij bekeken. 

Tijdens een rondleiding over de Floriade door een professionele gids, is het terrein verkend en zijn de meest inspirerende paviljoens, zoals The Exploded View, De Almeerse Wolunie en het Amsterdam-Almere paviljoen bezocht. Als afsluiting is er breed kennis en ervaring uitgewisseld tijdens een heerlijke en gezellige borrel in Circuloco! Kortom: een prachtige dag op alle fronten!