Donderdag 16 juni vindt Het Grootste Kennisfestival weer plaatst in de Gasfabriek in Deventer. Het congres, met de sfeer van een festival, heeft als thema Innovatief Organiseren. Er komen 75 sprekers, 5 artiesten, er zijn 12 podia én om 17.00 uur is de finale van de Cleantech Battle waarin studententeam met elkaar strijden om het meest innovatieve idee.

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie, je team, je medewerkers of collega’s en jijzelf klaar zijn voor de uitdagingen die nu en in de toekomst op jullie afkomen? En hoe blijf je daarin innoveren en ontwikkelen? Dat betekent een nieuwe balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden. Want een organisatie die alleen op de wereld is om geld te verdienen heeft op langere termijn geen bestaansrecht meer. Op het Kennisfestival worden nieuwe inzichten, verhalen, praktijkvoorbeelden en handvaten gedeeld om je als organisatie, team en persoon te ontwikkelen en te verbeteren.

75 sprekers

Op het festival komen 75 sprekers waaronder Zoë Papaikonomou, auteur van het boek de Inclusiemarathon dat in april is gekroond tot managementboek van het jaar, Arjen Banach, organisatiefuturoloog, die laat zien hoe je samen met je collega’s de beste manier van werken ontdekt en Inge Nuijten, de nummer één spreker op het gebied van dienend-leiderschap en bestsellerauteur van diverse boeken.

Programma

Daarnaast kun je je inschrijven voor een sloeptocht over de IJssel, zijn er optredens van onder meer The Space Age Travellers en straatorkest Kladderadatsch en dagvoorzitter is Jason Staal, een echte taalvirtuoos en onder meer bekend als muzikant en theatermaker. Het festival wordt gehouden in De Gasfabriek in Deventer. Kijk hier voor het volledige programma en tickets.

Cleantech Battle

Dit jaar is de finale van de Cleantech Battle voor het eerst tijdens Het Grootste Kennisfestival. Deze grote finale is om 17.00 uur in De Rederij. De finalisten van de Cleantech Battle die het tegen elkaar op gaan nemen zijn derde- en vierdejaars studenten van Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), Saxion Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein. De jury bekijkt donderdag tijdens de live finale welk project het breedst inzetbaar, meest innovatief en duurzaam is, en houdt bovendien in de gaten of er een gezonde businesscase van te maken is. Naast de eer zijn er mooie bedragen te winnen: hoofdprijs €1.500,-, 2e prijs €1.000,- en 3e prijs €500,-.

Springplank

De Cleantech Battle biedt studenten uit het mbo, hbo en wo in Oost-Nederland de kans om zich buiten hun eigen opleiding en school te laten zien en met hulp van onder meer ondernemers hun duurzame oplossing verder te ontwikkelen. Martin Snijder: “Studenten zijn heel inventief als het gaat om duurzaamheid. Zij verdienen écht een groter podium voor hun ideeën. De Cleantech Battle is een mooie springplank voor jong talent.” De Cleantech Battle 2022 wordt georganiseerd door Platform Techniek Stedendriehoek en mede mogelijk gemaakt door Cleantech Regio en de gemeente Deventer. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door Deventer Kring Werkgevers, Bouw Sociëteit, Ideo Netwerkvereniging installatiebedrijven en MKB Deventer.