Maak jij met jouw innovatie een duurzame impact op de maatschappij? Schrijf je dan hier in voor de Jan Terlouw Innovatieprijs 2022. Deze innovatieprijs wordt dit najaar voor de twaalfde keer uitgereikt en met de prijs stimuleert Kiemt ondernemers met innovaties die een duurzame impact maken op de maatschappij.

Kiemt is op zoek naar innovaties die een bijdrage leveren aan een sluitende circulaire economie en/of de energietransitie een zet kunnen geven. De Jan Terlouw innovatieprijs wordt voor de 12e keer uitgereikt en is bestemd voor de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland.

De prijzen

De Jan Terlouw Innovatieprijs bestaat uit twee onderdelen: een hoofdprijs en een ambitieprijs.

  • De hoofdprijs bestaat uit 10.000 euro prijzengeld, een jaar lang Kiemt participantschap, een IP Smart scan van Octrooicentrum Nederland, onderdeel van het RVO en ruime media-aandacht.
  • De ambitieprijs bestaat uit 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies/ondersteuning door Kiemt ter waarde van 5000 euro en een jaar Kiemt netwerkpartnerschap.

De voorwaarden

De inschrijvingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria, waaronder innovativiteit, duurzaamheid, de (potentiƫle) economische waarde en de kwaliteiten van de onderneming in het innovatietraject. Bij de ambitieprijs wordt tevens gekeken naar het stappenplan tot marktintroductie van de innovatie. Hieruit volgen de nominaties.

De jury

Nadat de genomineerden bekend zijn, is het de beurt aan de deskundige jury, bestaande uit professionals uit de branche. De jury werd de afgelopen jaren voorgezeten door naamgever Jan Terlouw. Hij heeft besloten om zich, gezien zijn respectabele leeftijd, terug te trekken als juryvoorzitter en het stokje over te dragen aan Harry Webers, voormalig directeur van Witteveen+Bos.

Meer info

Wil je meedoen met jouw innovatie en je aanmelden of eerst meer informatie hebben of weten wat de voorwaarden zijn? Kijk dan hier.