Op het terrein van rioolwaterzuivering Apeldoorn bieden Waterschap Vallei en Veluwe en Cleantech Regio ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf de mogelijkheid om hun waterinnovaties te testen. Tijdens de innovatiemiddag op 19 mei kunnen andere bedrijven kennis maken met de bedrijven die al actief zijn in dit Water Test Network (WTN).

Tijdens de innovatiemiddag op donderdag 19 mei laten meerdere bedrijven hun innovaties zien. Dit zijn onder meer Aqua Innovation Network, SolarDew, Ferr-Tech, Van Remmen UV Technology en Priovention

Interreg

Het Water Test Netwerk in Apeldoorn is onderdeel van het Europees Water Test Network (WTN) van Interreg, een programma van de Europese Unie. Dit netwerk is bedoeld voor MKB-bedrijven zodat zij nieuwe producten voor de watersector kunnen testen, demonstreren en te ontwikkelen. Doorgaans is dit een tijdrovende en kostbare zaak, maar dankzij het Water Test Network wordt de gang naar ‘de praktijk’ versneld en kunnen ondernemers hun toepassing eerder vermarkten.

Programma innovatiemiddag donderdag 19 mei

12.00 uur: inloop en lunch
12.30 uur: Korte pitches van bedrijven en waterschap en Cleantech Regio
13.15 uur: Bezoeken pilots in de testhal
14.30 uur: Netwerken
15.00 uur: Einde

Het Interreg Water Test Network valt binnen het Programma Circulaire Economie, Energietransitie en CO2-reductie van Waterschap Vallei en Veluwe. Voor meer informatie: Christian Beuzel, projectcoördinator Water Test Network (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.