Op 7 april wordt het Regio Deal-project GROHW uitgelicht tijdens een livestream van Kiemt. Iedereen die meer wil weten over hoe je de energietransitie kunt versnellen met groene waterstof, kan hierbij online aanhaken. Liever live aanwezig zijn tijdens bij de uitzending in De Gasfabriek? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

GROHW, GReen Oxygen, Hydrogen and Wasteheat, is een samenwerking van koplopers uit de regio. Samen bouwen zij aan de energietransitie met groene waterstof als belangrijkste bouwsteen. Op donderdag 7 april om 16.00u neemt gastheer Jochem Garthoff je online mee in de wereld van GROHW. Hoe werkt dit consortium, wat gebeurt er op het terrein van de Gasfabriek en wat zijn eigenlijk de ambitie is van dit veelbelovende Regio Deal-project?

De diepte in

Partners Witteveen + Bos, Cooll, MTSA, Saxion, HVE en de Gasfabriek vertellen hoe zij de energietransitie versnellen met waterstof als energiedrager en daarmee CO2-uitstoot reduceren. Ook vertellen zij hoe de gehele keten wordt betrokken, zowel de opwekkant als de gebruikerskant: zuurstof, waterstof en warmte. Daarmee zijn alle partners een onmisbare schakel in deze keten en dragen allen verantwoordelijkheid om GROHW tot een succes te maken. Tijdens de livestream wordt onder meer ingegaan op;

  • De tastbare resultaten
  • Waar staat het project nu en hoe ziet het er over 5 jaar uit
  • Hoe gaat dat dan te werk als je waterstof daadwerkelijk als energiedrager gebruikt wordt. Hoe pas je dat toe?
  • Hoeveel CO2 kunnen we dan minder uitstoten?

Online deelnemen

Kortom, er worden op 7 april heel veel vragen beantwoordt. Als kijker kun je actief meedoen door je vragen te stellen in de chat. Dus zet de livestream in je agenda om 16.00 uur en meld je hier alvast aan.

Fysiek deelnemen

Liever fysiek deelnemen? Dat kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor fysieke deelname zijn beperkte plaatsen beschikbaar dus wacht niet te lang. Je wordt uiterlijk om 15:30 verwacht in het Apparatengebouw op De Gasfabriek Campus.