Sinds maandag 10 januari is er een nieuw kabinet. Een kabinet dat met de woningnood, de stikstof-aanpak, de energietransitie en goede bereikbaarheid voor grote vraagstukken staat. Gelderland en Overijssel lieten gister in een landelijke campagne weten dat ze graag een flinke bijdrage leveren aan de oplossingen, samen met ondernemers, kennisinstellingen en gemeenten.

Maandag 10 januari werd door Oost NL een paginagrote advertentie geplaatst in het Algemeen Dagblad. Hierin feliciteerde Oost Nederland het nieuwe kabinet én werden de nieuwe bewindslieden uitgenodigd in Oost Nederland. De advertentie verscheen ook online en werd gedeeld op diverse social media kanalen. Het ging om de volgende tekst:

Beste nieuwe bewindslieden van Nederland
Vandaag maakt u met het nieuwe kabinet een frisse start voor Nederland. We wensen u daarbij veel succes en wijsheid toe, want met de woningnood, de stikstof-aanpak, de energietransitie en goede bereikbaarheid staan er grote vraagstukken op de nationale agenda.

Maar u staat er niet alleen voor; de provincies Gelderland en Overijssel leveren graag een flinke bijdrage aan de oplossingen, samen met onze ondernemers, kennisinstellingen en gemeenten.

Ontdek hoe we werk maken van innovatieve oplossingen voor onze brede welvaart in heel Nederland. Voel hoe we ambities waarmaken met wonen, natuur en landbouwinnovatie. Gebruik onze bereikbaarheid, onze familiebedrijven en ons MKB. En zie hoe we sleuteltechnologieën inzetten voor de energietransitie en in de gezondheidszorg. We noemen dat ‘slim benutten’.

Zie ook www.nederlandslimbenutten.nl