Op woensdagavond 24 november houdt De Innovatie Coöperatie speciaal voor agrariërs en agrofood-mkb’ers het vierde Agro Innovatie Event 2021.  Innovatieve collega-ondernemers in de agrosector uit de Cleantech Regio, de Achterhoek en de Liemers laten online zien hoe goede ideeën ontkiemen tot innovaties en werkbare bedrijfsmodellen.

De Innovatie Coöperatie is er voor boeren en agrofood-mkb’ers die hun nieuwe ideeën in de praktijk willen brengen. De innovatiemakelaars van de Innovatie Coöperatie helpen door het leggen van nieuwe contacten, door te inspireren en door te ondersteunen met kennis en financiering. Voor meer inspiratie organiseert De Innovatie Coöperatie dit event.

Inspiratie

Wil jij alles horen de vernieuwingen in de agrosector uit de eigen regio? Kom dan naar het Online Agro Innovatie Event 2021. Laat je inspireren door de voorbeelden en kom in contact met collega-ondernemers en andere interessante partners om je eigen ideeën verder te brengen.

Programma

Welkom door Eric-Jan de Haan, Voorzitter Innovatieraad en Wethouder gemeente Lochem.

In 10 minuten sessies komen ondernemers aan het woord:

Snoeihout met meer waarde 
Bij verbranden van snoeihout komt veel fijnstof vrij en gaat de vastgelegde CO2 verloren. Kan het duurzamer? Hoe kunnen we snoeihout hergebruiken en tot waarde te brengen? Evert Jan Wijers deelt zijn ideeën. 

Kringlopen sluiten in de Cleantech Regio 
Sjoerd Elgersma presenteert zijn plan voor meer veevoer uit de eigen regio. Minder soja import, grotere grondgebondenheid, een bijdrage aan landschap en biodiversiteit en een toekomstbestendig verdienmodel voor boer, loonwerker en voerfabrikant zijn de doelen. 

Enkeerd 2.0 
Een innovatieve manier om de teeltlaag van het land te verdiepen voor meer organische stof, meer koolstofvastlegging en een beter watervasthoudend vermogen van de bodem. Veehouder Pieter Brouwer deelt zijn plan.

De Pantry
Een onbemande streekwinkel in kleine kernen om de dagelijkse boodschappen te doen. Een initiatief van Lukas Lagerweij met lokale producten, geleverd en gedragen door boeren uit de buurt. De eerste Pantry is onlangs in Wilp (Gld) geopend.

Aansluitend ontmoet je op het innovatieplein nog meer inspirerende ondernemers en organisaties, zoals waterstofboeren, Zonvarken, RTK-GPS en IESSEL Cider. Ze laten zien met welke ideeën en vernieuwingen zij bezig zijn. Ga met hen in gesprek en laat je inspireren door de doeners uit onze eigen regio.

Praktische informatie

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het event online. Aanvang 20.00 uur. Kijk voor aanmelden en programma op www.deinnovatiecooperatie.nl/event