Saxion, Universiteit Twente en het ROC slaan de handen ineen als het gaat om duurzaamheid. Samen houden de scholen deze week de Week van de Duurzaamheid. Deze hele week zijn er activiteiten, inspiratiesessies en duurzame activiteiten. Maandag 11 oktober is bijvoorbeeld de opening van het Regio Deal project Fieldlab Energie4Business.

Met de Week van de Duurzaamheid willen hogeschool Saxion, Universiteit Twente en ROC van Twente al hun studenten inspireren duurzaamheid te omarmen. Gedurende een week lang worden er activiteiten georganiseerd waarmee studenten kennis opdoen over duurzaamheid, nieuwe onderwerpen ontdekken en oplossingen bedenken voor complexe uitdagingen.

Energy4Business

Het Fieldlab Energy4Business wordt geopend op maandag 11 oktober in de Deventer Gasfabriek. Dit wordt dé centrale plek waar vraagstukken rondom energietransitie verder worden gebracht en waar bedrijven, onderwijs én onderzoek samenwerken. Om de energietransitie te versnellen, maar ook om de economie te versterken en arbeidspotentieel binnen de regio te houden is dit Fieldlab Energy4Business in leven geroepen. Richard van Leeuwen, Lector Duurzame Energie Voorzieningen, is voorzitter van de stuurgroep. ‘Wij staan klaar om bij te dragen aan de versnelling van de energietransitie.’

Activiteiten

De hele week zijn er duurzame activiteiten op de locaties van Saxion, UT en ROC van Twente. Zo verzorgt trashpacker Tijmen Sissing een inspiratiesessie met aansluitend een waste walk bij ROC van Twente. Daarnaast gaan de ROC-studenten deze week op zoek naar het meest duurzame kopje koffie.

Duurzame catwalk

Bij Saxion is er die week een Sustainable Catwalk waarin de focus ligt op het creëren van bewustwording over het bestaan van duurzame kleding. Bovendien worden er tijdens de Green Ambassador Day certificaten uitgereikt aan medewerkers en studenten die zich hebben ingezet voor een duurzame wereld.

Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten bij de activiteiten van deze week.

Bekijk hier het volledige programma van de Week van de Duurzaamheid