Heb jij al aangemeld voor het IJsselcongres? Op donderdag 16 september van 12.00 – 18.00 uur houdt de IJsselbiënnale het IJsselcongres Onderstroom in Centrale Harculo voor professionals, beleidsmakers, bestuurders, ontwerpers, ontwikkelaars, jongeren, bewoners en kunstenaars om samen te kijken naar de vele uitdagingen en noodzakelijke transities van deze tijd.

Het klimaat verandert; oplossingen en maatregelen leiden tot een grote ruimtedruk op het landschap. Het doel van het IJsselcongres is onderzoeken hoe wij hier in de IJsselvallei mee omgaan en samen – als IJsselvallei – kunnen dromen naar, én werken aan, een nieuwe toekomst. Naast een bomvol programma, zie https://ijsselbiennale.nl/congres/, presenteert Cleantech Regio in samenwerking met de IJsselbiënnale duurzame ontwikkelingen en initiatieven uit de IJsselvallei.

Kunstroute

De IJsselbiënnale is een internationale kunstroute. Van Doesburg tot Zwolle zijn de hele zomer tal van activiteiten zoals rondleidingen, lezingen van de kunstenaars, muziek, tentoonstellingen, wandelingen, workshops en theater. Dat gebeurt in de uiterwaarden, bij sluizen, op landgoederen en in de karakteristieke Hanzesteden. Direct langs de IJssel zijn bovendien 26, vaak levensgrote kunstwerken te zien. Ze staan er nog tot en met 18 september dus je hebt nog iets meer dan een week om de editie van 2021 mee te maken.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.ijsselbiënnale.nl
Lees hier het interview met kunstenaar Alphons ter Avest