Zaterdag aanstaande, 28 augustus, wordt in Deventer het eerste Klimaatforum gehouden. Van 14:00 tot 17:00 uur kun je live meedoen in de Lebuinuskerk of via de livestream online meekijken, chatten, inspiratie opdoen of nieuwe contacten leggen. Aanmelden voor online deelname kan nog!

Tijdens het eerste Klimaatforum zaterdag aanstaande werpt Duurzaamheidscentrum Deventer, organisator van het Klimaatforum, een reddingsboei uit met lokale oplossingen. Doel is inwoners van Deventer met elkaar in verbinding te brengen over klimaatverandering. ‘We willen brede oplossingsgerichte visies voor het voetlicht brengen en dit koppelen aan lokale initiatieven van bewoners.’

Programma

Het Klimaatforum bestaat uit drie onderdelen. Het forum start met ‘Drawdown’. Dit is het meest omvattende plan om klimaatontwrichting tegen te gaan, en gaat nog een stuk verder dan alleen de energietransitie. Drawdown biedt een enorm scala aan oplossingen, onderbouwd met cijfermatig onderzoek. Het kan inspiratie geven over groen in de stad en het anders omgaan met voedsel, maar ook beleidsmakers ondersteunen bij het onderbouwen van beleidskeuzes. Linda Vosjan van Drawdown Europe neemt bezoekers mee in de visie van Drawdown, en de mogelijkheden die het biedt.

Klimaatspagaat

Vervolgens komt de geestige Anabella Meijer vertellen over Eerste Hulp bij Klimaatverandering., Klimaatverandering is complex en moedeloosmakend. Soms voel je misschien dat je bijna bovenmenselijke kwaliteiten moet hebben om ermee om te gaan. Daarom is de grootste uitdaging op dit moment niet de techniek. Het is de mens en zijn motivatie. En om die op te krikken, is meer lol onontbeerlijk. Anabella Meijer, schrijver van Eerste Hulp Bij Klimaatverandering, kan de bezoekers als geen ander meenemen in de reis van klimaatspagaat naar klimaatheld.

Deventer Duurzame Tafel

Het Klimaatforum wordt om 16.00 uur afgesloten met de Deventer Duurzame Tafel. In Deventer zijn veel mensen actief in de wijken. Er zijn grote verduurzamingsprojecten, o.a. in de Zandweerd, waarbij gemeente en woningbouwverenigingen actief samenwerken met bewoners. Maar er zijn ook andere projecten, zoals voedselcoöperaties, of wijken waarin bewoners zelf streven om energieneutraal te worden in hun wijk. Wat borrelt er allemaal in Deventer? Wie kan jullie straat of wijk helpen met informatie? Zijn er actieve bewoners bij jou in de buurt waarbij je aan kan sluiten? Estella Franssen begeleidt deze bijeenkomst. Als afronding sluit Jos Pierey, één van de initiatiefnemers van het duurzaamheidscentrum, het forum af.

Aanmelden

Wil je hier (online) bij zijn? Kijk dan voor meer informatie op dcdeventer