Accenture heeft een serie podcasts gemaakt over verschillende elementen van de energietransitie. In deze zogenaamde Transition Talks wordt met vooraanstaande experts uit diverse sectoren gesproken over onder meer waterstof, warmtenetwerken en energie flexibiliteit.

De nieuwste podcast gaat over het tekort aan technisch personeel, een probleem dat zeer actueel is bij onder meer de landelijke netbeheerders. Daardoor komen ook de klimaatdoelen in het gedrang.

Groot tekort

Van elektro-techneuten tot vakmensen om zonnepanelen aan te leggen. Het tekort aan technisch personeel laat zich steeds harder voelen. Met name in het beroepsonderwijs kiezen nog steeds erg weinig jongeren voor een technische opleiding. In de laatste aflevering van Transition Talk wordt dieper ingegaan op de verschillende oorzaken van dit probleem en wordt gekeken naar de (in)directe gevolgen.

Meer vrouwen

Daarnaast zoomt de podcast in op innovatieve oplossingen en best practices. De sector aantrekkelijker maken als werkgever, het aantrekken en opleiden van vrouwen voor technische functies en de inzet van buitenlandse technici, om maar eens wat voorbeelden te noemen. Te gast zijn Marlies Visser, zij is Chief Operating Officer van Alliander, Beatrice Boots, de directeur van Platform Talent voor Technologie, en Henk Bijl, Managing Director Accenture Resources.

Luister hier de podcasts terug