ICT Academie Apeldoorn start komend studiejaar met een nieuwe deeltijdopleiding HBO Bachelor Informatica. Deze opleiding biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor digitaal geschoolde werknemers in de Stedendriehoek. De nieuwe opleiding is belangrijk voor de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen, waar een groot tekort is aan ICT’ers. 

Capabel Hogeschool en ICT Academie Apeldoorn starten, zodra de accreditatie rond is, met een deeltijd HBO Bachelor opleiding informatica. Deze is te volgen in twee specialisaties; Software Engineering en Geo-ICT. De opleiding richt zich op werkenden in de ICT die graag hun HBO diploma willen halen. De opleiding sluit daarop aan doordat men vrijstelling kan krijgen indien men aantoonbaar beschikt over de juiste kennis en ervaring. Daardoor kan de nominale studieduur korter zijn dan vier jaar.

Subsidiemogelijkheden

Studenten volgen de opleiding één dag per week gedurende vier jaar. Met vrijstellingen op basis van werkervaring of kwalificaties is het mogelijk de studie versneld af te ronden. Studenten en werkgevers kunnen een beroep doen op diverse subsidies waaronder het Levenlangleren krediet of mogelijk het Ontwikkelfonds Cleantech Regio.

ICT-geschiktheidstest 

Belangstellenden kunnen de ICT-geschiktheidstest (via: https://ictaa.nl/gtest) doen als ze vooraf al willen weten of de opleiding aansluit bij hun capaciteiten. De ICT Academie Apeldoorn biedt tevens diverse cursussen aan op ICT gebied.
Meer informatie: https://ictaa.nl of 085-0656763