Van 18 juni tot en met 19 september is de IJsselbiënnale. Thema van de tweede editie van deze internationale kunstroute is de impact van het klimaat op ons landschap. Cleantech Regio is een van de partners van de IJsselbiënnale en geeft het boekje ‘Oog voor de omgeving, samen naar een schone toekomst’ weg.

Deze zomer zijn er drie maanden lang tal van activiteiten. Van Doesburg tot Zwolle kun je onder meer rondleidingen, lezingen van de kunstenaars, muziek, tentoonstellingen, wandelingen, workshops en theater bijwonen. Dat gebeurt in de uiterwaarden, bij sluizen, op landgoederen en in de karakteristieke Hanzesteden.

IJB Specials

Ook zijn er drie maanden lang allerlei specials te zien. Vanavond op 6 juli laat kunstenaar Edwin van der Heide op de kade in Zutphen de verborgen geluiden van de stromende IJssel horen. Op 5 augustus vertellen kunstenaars, activisten en duurzame initiatieven hoe zij omgaan met de globale klimaatproblematiek en op 9 september is er een uniek concert in het gemaal Pouwel Bakhuis in Wapenveld. Kijk hier voor meer IJB Specials

Cleantech boek


Cleantech Regio ondersteunt de ‘circulaire route’ van de IJsselbiënnale en de koppeling van de kringloopinitiatieven aan de kunstwerken. Daarnaast is Cleantech Regio ook ‘aanwezig’ in de Harculo Centrale, een van de drie officiële startpunten. ‘We hebben vorig jaar het boekje ‘Oog voor de omgeving, samen naar een schone toekomst’ gemaakt waarin ondernemers in de regio vertellen over hun duurzame innovatie. Bezoekers van de IJsselbiënnale kunnen in de Harculo Centrale dit boekje gratis meenemen’, aldus communicatieadviseur Chiel Troost.

Kijk voor meer informatie op IJsselbiënnale.nl