De provincie Overijssel heeft de portal overijsselleertverder.nl gelanceerd. Deze portal biedt een totaaloverzicht van alle financiële regelingen en subsidies op het gebied van (om)scholing en ontwikkeling. Werkgevers, zzp’ers, werknemers en werkzoekenden die in Overijssel gevestigd zijn of werken kunnen gratis gebruik maken van deze omgeving.

Hiermee wordt een totaaloverzicht van regelingen geboden in één omgeving, een wens die door verschillende stakeholders steeds vaker naar voren werd gebracht. Op deze manier wil de provincie scholing en ontwikkeling verder stimuleren en ondersteuning geven aan een Leven Lang Ontwikkelen. Dat is belangrijk want een krachtige economie vraagt om een goed functionerende arbeidsmarkt, die inclusief, wendbaar en toekomstgericht is.

Leven lang ontwikkelen

Gedeputeerde Tijs de Bree is blij met de nieuwe portal: ‘Met de nieuwe portal overijsselleertverder.nl bieden wij ondernemers inzicht in de mogelijkheden van Leven Lang Ontwikkelen en (subsidie)regelingen. Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte van ondernemers naar meer inzicht in ons aanbod. Ik nodig mensen van harte uit om hier gebruik van te maken.’

Totaaloverzicht

Op verschillende manieren wordt met financiële regelingen en subsidies ondersteuning gegeven aan de diverse doelgroepen om stappen te kunnen zetten als het gaat om (om)scholing of ontwikkeling. Via de informatie op de portal biedt de provincie Overijssel een totaaloverzicht aan van de mogelijkheden voor werkgevers, werknemers, zzp’ers dan wel werkzoekenden woonachtig of gevestigd in Overijssel. Ook het Ontwikkelfonds van Cleantech Regio staat op deze nieuwe portal.

Meer info: Arbeidsmarkt Inzicht