Het Versnellingshuis ondersteunt jaarlijks vijf doorbraakprojecten die zich richten op belangrijke ketens in Nederland. Hierbij werken marktpartijen toe naar een mogelijke samenwerking met andere partners. Dit soort projecten worden ook wel Moonshots genoemd. Heb jij zo’n project? Je kunt jouw Moonshot-Project nog tot 14 juni indienen.

Met Moonshots werkt het Versnellingshuis aan diverse thema’s, waar bestaande belemmeringen onder de loep worden genomen om uiteindelijk tot grootschalige investeringen én werkgelegenheid voor de Nederlandse industrie te komen.

Dien jouw Moonshot-idee in

Heb jij een goed idee voor het verduurzamen van jouw keten? Het Versnellingshuis nodigt je van harte uit om een voorstel voor een nieuw Moonshot-project bij het Versnellingshuis in te dienen. Dit kun je doen tot en met maandag 14 juni 2021 en sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat is het Versnellingshuis?

Het Versnellingshuis helpt ondernemers de (volgende) stap te zetten in de circulaire economie. Dat doet ze door te inspireren en informeren, in contact te brengen met andere ondernemers of te begeleiden met onze expertise en kennis. Het Versnellingshuis is in februari 2019 gelanceerd en is een samenwerking van het Ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland. Het Versnellingshuis richt zich op het bedrijfsleven omdat ondernemers de grootste impact realiseren, richting hun afnemers, toeleveranciers en uiteindelijk de consument. 

Ter voorbereiding

Een Moonshot-project die ondersteuning heeft gekregen is bijvoorbeeld The Dutch Circular Textile Valley: een samenwerking die als doel heeft om een circulaire textielketen te helpen creëren waarin kringlopen van producten, materialen en grondstoffen worden gesloten. Ben je benieuwd naar wat meer achtergrondinformatie over Moonshots, aan welke criteria je voorstel moet voldoen of wil je je Moonshot-project indienen? Dat kan hier.