De publieksbijeenkomsten van het Cleantech Center worden voortgezet onder de vlag van de Techniekfabriek Zutphen. In de Techniekfabriek, die start in 2022, werken bedrijven, studenten en scholieren intensief samen aan de toekomst van techniek. Meedenken? Meld je dan aan voor de eerste online bijeenkomst.

Voor de maandelijkse Innovatieontbijten van Cleantech Center en de 4PM-lezingenreeks over actuele thema’s betekent het dat ze weer georganiseerd worden. Vanaf nu dus onder de vlag van de Techniekfabriek. Deze broedplaats komt in de Reesinkloods op de Mars in Zutphen en brengt de praktijk en het technisch onderwijs samen.

Meer technisch personeel

Leerlingen uit het VO en studenten uit het MBO gaan hier met bedrijven uit de regio aan de slag. Ook kunnen er bij- en nascholingen en technische bedrijfsopleidingen worden gevolgd. Ondernemers en onderwijs ontwikkelen de leerlijnen en opleidingen samen. Zo wordt meer technisch personeel opgeleid, voor de knelpunten van nu en de toekomst.

Koppeling met grote thema’s

De Techniekfabriek is een broedplaats voor innovaties, een plek om nieuwe technologieën te demonstreren aan leerlingen en het grote publiek. Waar je kennis kunt maken met huidige en toekomstige technieken, toepassingen en beroepen. Dit alles gekoppeld aan grotere thema’s als technologische innovatie, verduurzaming en digitalisering.

De eerste podcast

Wil je meer weten over de Techniekfabriek? Luister dan naar het eerste Innovatieontbijt in de vorm van een podcast waarin Martin Snijder in gesprek gaat met twee samenwerkingspartners uit het onderwijs en bedrijfsleven: Roos Willemsen (directeur Kompaan College) en Ruud Kimenai (Kimenai Installatiebeheer) over de ambities van de Techniekfabriek. Luister hier naar de podcast.

Online-bijeenkomst: Samen vooruit

Tijdens een online bijeenkomst op donderdag 20 mei maakt de Techniekfabriek met bedrijven en onderwijs een eerste stap van planontwikkeling naar een stevig fundament. Met inbreng van de deelnemers gaat de Techniekfabriek de invulling van de programmering verder ten uitvoer brengen. ‘Alleen met een sterke verbinding en samenwerking tussen onderwijs, bedrijven en de gemeente kunnen we de toonaangevende, aansprekende, innovatieve Techniekfabriek neerzetten die we voor ogen hebben.’ Wil je meedenken en je aanmelden voor deze online bijeenkomst? Dan kan op de nieuwe website van de Techniekfabriek Zutphen.

Human Capital Cleantech Regio

Cleantech Regio werkt aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt zodat de werkenden, studenten en ondernemers in de regio kunnen meebewegen met de uitdagingen van nu én morgen. Een gezonde, weerbare en wendbare arbeidsmarkt noemen we dat ook wel. Binnen Cleantech Regio maakt themalijnmanager Human Capital Shira van der Werf zich hier hard voor. Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-45546761