Op 17 maart is de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs 2021. Dit jaar komen de finalisten alle drie uit Oost-Nederland. Het gaat om Abeje Mersha van Hogeschool Saxion, David Fernandez Rivas van Universiteit Twente en Rob Dijcker van ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos. Stemmen kan tot 15 maart.

 De Prins Friso Ingenieursprijs is bedoeld voor een ingenieur die zich in zijn of haar werk onderscheidt op het gebied van expertise, innoverend vermogen, ondernemerschap en maatschappelijke impact.

Saxion

Een van de drie genomineerden is Abeje Mersha, lector onbemande robotica systemen bij het lectoraat Mechatronica van Hogeschool Saxion. Mersha leidt een grote onderzoeksgroep die werkt aan de ontwikkeling van een zelfvliegende, levensreddende robot die dag en nacht kan worden ingezet bij crisissituaties.

Universiteit Twente

David Fernandez Rivas van Universiteit Twente is hoofddocent vloeistofdynamica. Hij werkt met zijn team aan een methode om medicijnen te injecteren zonder dat daarvoor nog een naald nodig is. Daarbij is het de kunst om druppeltjes zó te versnellen dat die dwars door de opperhuid heen gaan.

Witteveen + Bos

Rob Dijcker van ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos is senior projectleider & adviseur Circular Solutions. Dijcker is onder meer betrokken bij de nieuwe ontwerpmethodiek +Circular Design, een project dat ook meedingt naar De Vernufteling, de belangrijkste onderscheiding voor ingenieursprojecten.

De Prins Friso Ingenieursprijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Stemmen kan hier, tot en met maandag 15 maart.