Op 17 maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Inwoners en ondernemers in Oost-Nederland kunnen nu direct contact leggen met hun toekomstige Tweede Kamerleden op de webpagina van Podium Oost. Het is voor het eerst is dat kandidaat-Kamerleden uit Oost-Nederland zich op één site gezamenlijk presenteren en vragen van kiezers beantwoorden.

Podium Oost is het nieuwste onderdeel van de campagne Nederland Slim Benutten, die gericht is op de komende Tweede Kamerverkiezingen en het nieuwe kabinet. Met deze campagne, een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio's in Oost-Nederland, worden de politieke partijen opgeroepen gebruik te maken van de kracht van Oost en zo Nederland slim te benutten.

Kamerleden uit de regio

Met Podium Oost krijgen kiezers uit Oost-Nederland een prachtige gelegenheid om zich ook in deze coronatijden rechtstreeks tot hun toekomstige Kamerleden te richten. Via de site kunnen onze inwoners bijvoorbeeld hun zorgen delen en vragen stellen aan prominente Oost-Nederlandse Kamerleden zoals Pieter Omtzigt (CDA), Rob Jetten (D66) en Chris Stoffer (SGP). Maar er zijn ook nieuwe kandidaat-Kamerleden op het digitale platform te vinden.

Commissaris van de koning

Commissaris van de koning John Berends is blij met de komst van Podium Oost: "Uiteraard gaan onze volksvertegenwoordigers straks de belangen van de hele bevolking behartigen. Maar hun roots in Oost-Nederland spelen een essentiële rol. Deze site laat zien waar de kandidaten uit onze regio voor staan". Ook commissaris van de Koning Andries Heidema staat helemaal achter dit mooie initiatief: "het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet wat je kiest. Je wilt echt weten wie straks Oost-Nederland vertegenwoordigt in de Tweede Kamer. Via deze site wordt het de kiezers nu makkelijk gemaakt om er achter te weten komen waar kandidaat-Kamerleden voor staan. Ik nodig iedereen uit om een kijkje te nemen op de site en vragen te stellen".

Heb je een vraag voor een toekomstige Tweede Kamerleden of wil je meer informatie? Kijk dan op www.nederlandslimbenutten.nl

Podium Oost maakt deel uit van de campagne Nederland Slim Benutten, een initiatief van de provincies Gelderland en Overijssel, de Regio Foodvalley, Cleantech Regio, Regio Arnhem-Nijmegen, Regio Achterhoek, Fruitdelta Rivierenland, Veluwe, Regio Twente en Regio Zwolle. De campagne wordt gesteund door de Economic Boards in Oost-Nederland. Kijk voor meer informatie op www.nederlandslimbenutten.nl