Een samenwerkingsverband tussen verschillende bedrijven en regionale overheden is samen aan de slag gegaan om de kansen voor vrachtvervoer op waterstof te verkennen. Het consortium zoekt naar collega-ondernemers die bij dit initiatief aan willen haken om het transport in de regio te verduurzamen voor de toekomst.

De verduurzaming van transport met waterstof is een belangrijke invulling van de afspraken uit het Klimaatakkoord. De sector is verantwoordelijk voor 30% van de huidige CO2-uitstoot in de EU. In 2030 moet de totale CO2-uitstoot gereduceerd zijn met 49% ten opzichte van 1990.

Aanhaken

Waterstof is een waardevolle stap naar duurzaam vervoer in de toekomst. Het succes van dit regionale initiatief hangt af van de stappen die bedrijven in de regio willen zetten, bijvoorbeeld door de aanschaf van of ombouw naar vrachtwagens en bestelbussen op waterstof. 

Cleantech Regio roept ondernemers daarom op om aan te haken bij dit regionale initiatief. Interesse of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met mobiliteitsregisseur Oscar Roelofs (06 52 44 21 12 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Meer informatie over de DKTI-regeling die aan de basis van dit project ligt, vind je op de website van RVO.