De beschikbaarheid van water staat onder druk. Maar we willen allemaal graag voldoende water van een goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Daarom houdt Circles op 2 december het eerste online Circles University met als thema: ‘Help, ons water raakt op’.

In Nederland hebben we het goed voor elkaar. De kwaliteit van het oppervlaktewater, het grondwater en het drinkwater uit de kraan is van goede kwaliteit. En dat willen we graag zo houden. Maar de beschikbaarheid van water staat onder druk. Tijdens deze eerste uitzending van Circles University wordt hierover het gesprek aangegaan.

Programma en gasten

Op woensdag 2 december vindt de uitzending live plaats vanuit het Nederlands Watermuseum in Arnhem en gaat Circles in gesprek met de volgende gasten:

  • Patrick Blom, programmamanager Circulaire economie en Energietransitie bij Waterschap Vallei en Veluwe; hij vertelt ons hoe het waterschap werkt aan de rioolwaterzuivering van de toekomst, de circulaire waterfabriek.
  • Roy Tummers, directeur VEMW (het kenniscentrum en de belangenbehartiger van ruim 400 zakelijke energie- en watergebruikers) gaat dieper in op het belang van de beschikbaarheid van water.
  • Peter Schrijver, bestuurder Waterschap Rijn IJssel deelt zijn kennis over het Deltaplan en de droogte in het oosten van het land.
  • Tot slot zal onze gastvrouw Monique Verber, adjunct-directeur Nederlands Watermuseum, een inkijk geven in de toekomst van het museum.

Wil je er online bij zijn?

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 27 november, hier aan. Na je aanmelding, ontvang je een aantal dagen voor het event, een link om deze uitzending bij te wonen.