Herenboerderij de Groote Modderkolk

In de regio tussen Apeldoorn, Hoenderloo, Zutphen en Dieren is sinds eind mei 2019 Herenboerderij de Groote Modderkolk in Loenen aktief. Het is de tweede Herenboerderij in Nederland. Deze maand zijn er weer rondleidingen voor geïnteresseerden. 

Een Herenboerderij is een coöperatief gemengd bedrijf, eigendom van uiteindelijk zo’n 200 huishoudens uit de regio, naar het concept van Herenboeren Nederland. Het is een boerderij waar duurzaam, puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd exclusief voor de leden-Herenboeren: De boerin werkt in dienst van de coöperatie en voor de leden geldt: ‘meewerken mag, graag zelfs’. 
De Herenboerderij levert groenten, eieren, vlees en op termijn ook fruit. Op de Herenboerderij kunnen de dieren hun natuurlijke gedrag vertonen: kippen lopen vrij rond, varkens kunnen scharrelen en in de modder baden en de koeien lopen met hun kalveren als familiekudde in de wei.

Van het land op het bord

Het eten dat van de Herenboerderij komt, gaat direct van het land naar het bord; geen vervoer, geen tussenhandel, geen winkels. Het eten is daardoor
supervers en er gaat geen geld naar tussenschakels. 
Een huishouden dat graag Herenboer wil worden betaald eenmalig een bedrag. Hiermee zijn en wordt het terrein verder ingericht en investeringen gedaan zoals het aanschaffen van gereedschap, hekwerk, beregening. Elk huishouden betaalt iedere week een vast bedrag aan contributie per gezinslid.

Rondleidingen oktober

Overweeg je ook Herenboer te worden en samen lekker gezond en duurzaam eten van je eigen boerderij en wil je meer weten? Meld je dan aan voor de komende informatieochtenden:

  • 10 oktober 2020
  • 24 oktober 2020 

Vanaf 9.30 uur krijg je informatie over het Herenboerenconcept; een rondleiding over de boerderij en wordt ruim de tijd genomen om alle vragen te bespreken. Graag aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van het aantal personen.