Regionale Energie Strategie

Ook in de toekomst willen wij fijn kunnen leven, werken en wonen in onze regio. Daarom is er door diverse betrokkenen samen gewerkt aan de Concept Regionale Energie Strategie (RES). Wil je hierover meepraten? Dat kan nog online! 

Gemeenten in de Cleantech Regio zijn vanaf augustus in gesprek met inwoners over de Concept RES waaraan inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties van zeven gemeenten in de Cleantech Regio hebben samen gewerkt. In die strategie staat beschreven hoeveel zon- en windenergie de Cleantech Regio in de periode tot 2030 wil realiseren en welke mogelijkheden we zien voor zon- en windenergie na 2030. De eerste versie van de Concept RES is in maart dit jaar openbaar gemaakt voor de inwoners van onze regio. Vanwege de coronacrisis was het eerder helaas niet mogelijk om in elke gemeente lokaal het gesprek aan te gaan met inwoners over de Concept RES.

Online meepraten

Vanaf augustus 2020 zijn gemeenten in de Cleantech Regio in gesprek gegaan met inwoners over de Concept RES. De gesprekken zijn inmiddels geweest, maar je kunt nog wel online meepraten. Wil de dat? Vul dan de online vragenlijst in. Doe mee en geef je mening over zon- en windenergie en laat weten wat voor jou belangrijk is. 

Digitaal platform RES

Wil je meer lezen over de Concept RES en het proces dat we tot nu toe hebben doorlopen? We hebben een speciaal digitaal platform voor je ingericht. Daar vind je alle activiteiten die we hebben georganiseerd en de stappen die we hebben gezet om tot de Concept RES te komen en kan je ook meepraten via de vragenlijst. Het digitale platform vind je hier.