Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de Cleantech Regio Deal. Inmiddels is er een voltallig Dealteam geformeerd door Siep Littooij als Dealmaker. 

Siep is wellicht al bij je bekend vanuit zijn rol bij Saxion. Siep heeft bij de aanloop van Regio Deal meegewerkt in het schrijfteam en is al geruime tijd actief als lid van het kernteam van de Strategische Board namens de achterban Onderwijs. Hij zal zich nu tijdelijk focussen op de dealmaking en na het maken van de Deal op 1 juli weer terugkeren in zijn rol in het Kernteam.

 

Nieuwsupdate

We versturen regelmatig nieuwsupdates over de stand van zaken. Wil jij deze ook ontvangen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Actielijnen

We nemen je graag even mee terug naar ons bod waarvoor het Rijk € 7,5 mio heeft gereserveerd om te investeren in onze regio. We hebben onze opgave onderverdeeld in drie actielijnen om samen te bouwen aan onze toekomst:

  • Cleantech Werkt: Scholing, omscholing en bijscholing want mensen maken onze economie
  • Transitiesprong circulaire energiesystemen: Omschakelen naar duurzame (energie)bronnen en grondstoffen
  • Groene Groei (maak)industrie en landbouw: Inzetten op het toekomstbestendig maken van bedrijven

Voorzitter van de Strategische Board van Cleantech Regio Sebastiaan van ’t Erve: "Met het huidige investeringspakket van tientallen miljoenen euro’s willen de samenwerkende gemeenten, ondernemers en onderwijs binnen Cleantech Regio en het Rijk en beide provincies investeren in de samenleving, zodat we gezamenlijk onze groene omgeving ontlasten, onze verduurzaming van energieopwek regelen, inwoners grote werkgelegenheid hebben, industrie haar productieprocessen verbetert, en studenten worden betrokken bij de uitdagingen van de toekomst. Kortom: dat het in onze regio goed werken en wonen is. Juist in deze onzekere tijd van de coronacrisis doet Cleantech Regio er alles aan om deze investeringen zo snel mogelijk te doen. Iedereen kan hieraan bijdragen."

 

20%-gesprek

Op vrijdag 24 april jl. vond het eerste Dealmakinggesprek plaats met de Provincies Gelderland en Overijssel en een aantal ministeries, het zogenaamde 20%-gesprek. Voor alle betrokkenen was het een heel waardevolle bijeenkomst, waarin de drie actielijnen van onze Regio Deal zijn verkend. De eerste samenwerkingen met de verschillende ministeries en afdelingen binnen de Provincies zijn tijdens dit 20%-gesprek ontstaan.

Aankomende weken staan in het teken van het verder uitwerken van de drie actielijnen, het maken van definitieve afspraken over financiën, samenwerking en monitoring van resultaten. Dat moet allemaal landen in de de zogenoemde Dealtekst die voor de zomer klaar moet zijn. Deze tekst is de definitieve afspraak met de Rijksoverheid en wordt later dit jaar dan ook formeel ondertekend door de minister.

De komende periode werken we daarom intensief samen met het Rijk en de Provincies om de drie actielijnen samen met onze bedrijven, onderwijspartijen en gemeenten te vervolmaken.

 

Meer lezen?

Kijk dan hier en meld je aan voor de nieuwsupdates via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..