Vanuit de landelijke, provinciale en lokale overheid wordt veel gedaan om ondernemers door deze coronacrisis te helpen. Maar  ondernemers helpen óók elkaar met mooie initiatieven. Ook in de Cleantech Regio. 

In Deventer is onder meer bezorgenindeventer.nl gestart. Via deze website presenteren lokale ondernemers die hun producten aan huis bezorgen zich aan de consument. In Zutphen is een soortgelijk initiatief onstaan. Hier hebben vier ondermers Zutphenhelpt.nl geïnitieerd, een gratis bezorgservice waar inmiddels bijna vijftig ondernemers aan deelnemen.

Cadeaubonnen

Een Deventer ondernemer is gestart met cadeaubondeventer.nl. Hier koop je nu een cadeaubon die je later in de winkel kunt verzilveren.  Deze site is een innitiatief van Kommotiv. 'Als ondernemers zijnde kunnen we het ons levendig voorstellen hoe het moet zijn om drie weken lang geen of sterk verminderde inkomsten te hebben. Daarom hebben we dit opgezet, om ondernemers in Deventer, die genoodzaakt zijn hun zaak te sluiten, te steunen.' Recent zijn ook cadeaubonzuthphen.nl en cadeaubonapeldoorn.nl live gegaan. 

Overzicht van Apeldoorn

Ook in Apeldoorn zitten veel actieve ondernemers. Om een overzicht te geven van wat er allemaal gebeurt is Apeldoornhelpt gelanceerd. Een platform waar alle mooie initiatieven vanuit ondernemers in de horeca en detailhandel zijn gebundeld. De site geeft onder meer een overzicht van horecaondernemers die thuisbezorgen en winkels met een bezorgservice. 

Ken jij ook zo'n mooi initiatief van ondernemers in de Cleantech Regio? Geef het door op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..