RTV Oost heeft het Dutch Electric Aviation Centre op Teuge bezocht. Bekijk hieronder de aflevering van Het Groene Oosten.

In de laatste aflevering van dit seizoen bezoekt presentator AndrĂ© van der Zee het DEAC. Dit landelijke kenniscentrum onderzoekt hoe de luchtvaart schoner, stiller en zuiniger kan. In de online-serie Het Groene Oosten worden innovatieve en duurzame projecten uit de regio uitgelicht. Met ludieke en spectaculaire items laat Het Groene Oosten zien dat duurzaam leven niet suf is, maar juist heel leuk en logisch.

Elektrisch vliegen

Bij DEAC wordt een Cessna 337 Skymaster als testvliegtuig ingezet om kennis en ervaring op te doen met hybride en elektrisch vliegen. Studenten van TU Delft, Hogeschool van Amsterdam en het Deltion College in Zwolle zijn bij dit innovatieve project betrokken waarin ook Cleantech Regio een aandeel heeft.

Uitdaging in de luchtvaart

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, vertelt over het belang van het kenniscentrum, voor welke uitdaging de luchtvaart staat en hoe zij de toekomst van elektrisch vliegen ziet. Presentator André van der Zee maakt van de gelegenheid gebruik om samen met piloot Hans Mulder een proefvlucht te maken met de Skymaster.