Publicaties:

Cover Regio on Tour Magazine 650 450

 

Magazine Regio on Tour

Afgelopen najaar was Regio on Tour waarbij Cleantech Regio alle acht gemeenteraden in de regio bezocht. Naar aanleiding daarvan maakte Cleantech Regio een speciaal magazine voor raadsleden waarin kennis en mooie initiatieven worden gedeeld. Dit magazine is nu online te lezen en te downloaden.

Regio on Tour 2019 startte begin september in de gemeente Lochem en sloot eind november af in Zutphen. Tijdens deze bijeenkomsten vertelden verschillende deelnemers van de Cleantech Regio over de meest recente ontwikkelingen. Er werd een introductie gegeven van de regionale samenwerking, welke resultaten zijn bereikt en er werd stilgestaan bij de voortgang van de Agenda Cleantech Regio 2019 – 2023 en de manier waarop hier regie op wordt gevoerd. Elke gemeente gaf daarnaast op eigen wijze invulling aan de bijeenkomst waarbij vooral lokale projecten en initiatieven zijn gepresenteerd.

Speciaal voor raadsleden

Omdat we de positieve energie van die bijeenkomsten willen vasthouden én de opgedane kennis zoveel mogelijk willen delen, is het Magazine Regio on Tour gemaakt. In dit magazine blikken we terug op Regio on Tour 2019.  We delen de meest gestelde vragen én inspirerende initiatieven in alle acht gemeenten. 

Lokale initiatieven

Per gemeente brengen we één inspirerend initiatief voor het voetlicht. Dit is soms een initiatief waar tijdens de bijeenkomst al over werd verteld, soms een intiatief dat nog volop in ontwikkeling is. Van zonnebloemranden langs maïsvelden tot de aanleg van een slimme en snelle fietsroute. In elke gemeente gebeurt natuurlijk nog veel meer. Van hele kleine initiatieven tot grote -regionale- projecten. Daarom komen we elk kwartaal met een korte en bondige update om de raadsleden te blijven informeren over de voortgang van de Agenda Cleantech Regio 1019-2023. Het magazine wordt vanaf vandaag verstuurd naar alle raadsleden in de Cleantech Regio, maar is nu hier al te lezen.