Woon je in onze Cleantech Regio? Doe dan mee met onze enquete over zonne- en windenergie in jouw woonomgeving. Dat kan nog tot 30 november. 

Om ook in de toekomst fijn te kunnen leven, werken en wonen in onze regio, werken de zeven gemeenten Epe, Heerde, Apeldoorn, Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst samen aan een economisch sterke én schone Cleantech Regio.

Minder CO2-uitstoot

Gezamenlijk maken wij onder meer haast met vermindering van onze CO2-uitstoot en met de opwekking van energie uit wind, zon, water en grond. Hoe wij van deze overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen een succes maken, zetten we in de Regionale Energiestrategie (RES) 2020-2030. Iedere RES-regio in Nederland moet voor 1 juni 2020 een eerste concept indienen. Daarin geven we aan hoe we zonnevelden, windmolens, elektriciteitsleidingen en leidingen voor warmte het beste een plaats kunnen geven in het landschap. We laten ook zien hoe het landschap daardoor kan veranderen. Daarbij letten we erop dat de kwaliteit van de omgeving in onze regio goed blijft.

RES Cleantech Regio: Klimaatakkoord regionaal vertaald

Wij betrekken belanghebbenden zoals ondernemers, inwoners, energiecoöperaties, andere maatschappelijke organisaties en jou bij het maken van de RES. Alleen samen lukt het ons om goede plannen te maken en die plannen straks succesvol uit te voeren.

Doe mee en geef je mening

Jouw visie en mening is belangrijk voor ons. Wij vragen in deze enquête daarom naar jouw mening over zonne- en windenergie in je eigen woonomgeving. Vul, samen met inwoners van de zes andere Cleantech Regio-gemeenten, deze enquête in. De resultaten delen we binnenkort op deze website. De enquête vindt je hier. (gemeente Voorst host deze vragenlijst, maar in de enquete kun je de poscode van je eigen woonplaats opgeven)