Wat gebeurt er allemaal in de Cleantech Regio? Vanaf nu is op de website een overzicht te vinden van duurzame initiatieven en projecten in de regio.

Er gebeurt veel in de regio. Diverse bedrijven en initiatieven werken hard aan het verminderen van afval, het terugdringen van CO2 uitstoot en meer technologische werkgelegenheid. De Cleantech Regio helpt deze initiatieven verder met kennis, mankracht, lobby, financieringsmogelijkheden, netwerk en onderzoek. ‘We willen transparant zijn en graag laten zien welke mooie dingen er gebeuren in de regio’, aldus Menno van Luijn, projectmanager Cleantech Regio Development.

Elkaar versterken

‘We krijgen regelmatig de vraag: ‘Wat gebeurt er eigenlijk allemaal?’ Met dit online overzicht willen we daar als Cleantech Regio antwoord op geven. Daarnaast kan het ter inspiratie dienen voor andere ondernemers, onderwijsinstellingen, inwoners en overheid en we willen vooral graag inzicht geven over welke initiatieven er allemaal zijn in de regio,’ vult Van Luijn aan. 

Podium

De voorbeelden die online staan zijn initiatieven van allerlei regionale partijen zoals ondernemers en coöperaties. Deze initiatieven zijn mede ondersteund door de Cleantech Regio en leveren een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen die we regionaal met elkaar hebben gesteld in de Agenda Cleantech Regio 2019/2023. Daarbij is ook inzichtelijk gemaakt wat de bijdrage is aan de doelstellingen van de Cleantech Regio op het gebied van energietransitie, circulaire economie en arbeidsmarkt. Zo worden onder meer de verwachte impact zoals afvalreductie, CO2 reductie of aantal arbeidsplaatsen inzichtelijk gemaakt, maar ook de totale financieringsomvang, die bestaat uit bijdragen of subsidies van bijvoorbeeld gemeenten, provincies, Rijk, Europa en overige fondsen.

Verder uitgebreid

‘We hebben de afgelopen periode bijna 200 initiatieven ondersteund en nog niet álle projecten staan online, maar de komende tijd gebruiken we om het overzicht steeds verder aan te vullen’, aldus Van Luijn. ‘‘Zoals dat ook gaat in de projecten die we ondersteunen moet je ergens beginnen. Met de lancering hebben we een mooie eerste stap gezet.’ Kijk hier voor een overzicht van de duurzame initiatieven.

 Meer informatie

Wil je meer informatie over de initiatieven? Neem contact op met Menno van Luijn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 13556926.