In Heerde is op 7 november een grote bijeenkomst over circulaire economie. Hier introduceert de gemeente ook als eerste in Nederland een app voor ‘geldloos betalen’.

Tijdens de bijeenkomst, waarbij alle inwoners van de gemeente van harte uitgenodigd zijn, bespreekt de gemeente hoe ze samen met de inwoners circulair wil worden. ‘s Middags vertellen verschillende inspirerende sprekers over voorbeelden van circulariteit. ’s Avonds kunnen inwoners ideeën geven voor het actieplan om circulair te worden.

Landelijke primeur

Heerde heeft de landelijke primeur voor een nieuwe app die ook op 7 november gepresenteerd wordt. Er is een enorme overvloed aan spullen en menselijke energie. Met de nieuwe app GIVO kunnen inwoners hun overvloed aan producten en diensten met elkaar ruilen zonder dat dit geld kost. GIVO is veilig en betrouwbaar, eenvoudig in het gebruik en laagdrempelig. Met plaatjes, vraag en aanbod, kunnen inwoners van Heerde hun spullen, diensten en acties ruilen. Jouw soep in ruil voor het lenen van mijn fiets, mijn overgebleven speelgoed in ruil voor jouw trui. Dat is niet alleen goed voor onszelf, het is ook duurzaam en circulair.

Veel gebruikers nodig

Om de proef te laten slagen zijn veel gebruikers nodig. Inwoners van Heerde kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De pilot duurt drie weken. De bijeenkomst op 7 november, waar de app gepresenteerd wordt, vindt plaats in De Heerd in Heerde en duurt van 15.30 – 19.30 uur. Zie ook www.heerde.nl/circulair