Voorst mag zich de ‘groenste gemeente van Europa’ noemen. De gemeente won in Oostenrijk goud bij de internationale groenwedstrijd Entente Florale Europe.

De Entente Florale Europe is een internationale competitie voor de groenste gemeente van de Association Européenne pour le Fleurissement et le Paysage (AEFP). Voorst won in 2018 al goud bij de nationale wedstrijd en mocht daarom dit jaar Nederland vertegenwoordigen bij deze internationale wedstrijd.

Gouden plaquette

Op 16 juli ontving de gemeente een internationale jury en eind september was de prijsuitreiking in Oostenrijk. Burgemeester Jos Penninx, wethouder Hans van der Sleen en een aantal medewerkers van de gemeente Voorst waren aanwezig bij de prijsuitreiking in Oostenrijk. Met gepaste trots namen ze daar de gouden plaquette in ontvangst. Deze krijgt een mooie plek in het gemeentehuis in Twello.

Groenbeleid

Voorst won vorig jaar de nationale groencompetitie Entente Florale Europe en nam het daarom dit jaar op tegen inzendingen uit Italië, Hongarije, Oostenrijk, België, Ierland, Tsjechië en Duitsland. Een internationale jury beoordeelde Voorst op het groenbeleid in de breedste zin van het woord. Er werd onder meer gekeken naar de biodiversiteit in de gemeente, maar ook naar hoe Voorst omgaat met landgoederen en groenbeleid.