Een delegatie van bedrijven en vertegenwoordigers van overheden bezoekt van 23 tot en met 28 september China met een handelsmissie die zich richt op waterstof.

Namens de Cleantech Regio neemt Eef van Ooijen, wethouder uit de gemeente Brummen en portefeuillehouder energietransitie binnen de regio, deel aan de missie. Verschillende bedrijven uit de regio hebben zich ook al aangemeld. De missie wordt georganiseerd rond de International Hydrogen Fuel Cell Vehicle Conference in de stad Rugao. Daarnaast wordt Wuhan bezocht, de hoofdstad van de Gelderse zusterprovincie Hubei. Provincie Gelderland leidt de missie. De organisatie is in handen van Oost NL, samen met het Holland Innovation Network in China en het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Wuhan.

Belangrijke rol in energietransitie

Eef van Ooijen, lid DB Wgr -Regio Stedendriehoek: “Als Cleantech Regio zetten we in op waterstof omdat we zien dat de productie en toepassing ervan in de toekomst een belangrijke rol zal spelen in de energietransitie. Deze missie is een uitgelezen mogelijkheid voor onze regionale bedrijven om in contact te komen met belangrijke Chinese spelers op dit vlak.”

Er zijn nog plekken beschikbaar voor bedrijven om zich voor de missie aan te melden. Heeft u interesse om deel te nemen of wilt u meer informatie ontvangen? Klik dan hier.