energie-en-duurzaamheid.jpg

Nieuws

Met de plannen om woningen aardgasvrij te maken, gaan steeds meer huiseigenaren op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende toepassingen voor hun woning. Een goed moment om te oriënteren is de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november 2019. Ook veel huiseigenaren in de Cleantech Regio doen mee. 

Gastvrije huiseigenaren in onder meer Zutphen, Lochem, Apeldoorn, Deventer, Epe en Brummen stellen hun duurzame huis open voor geïnteresseerde bezoekers. Een unieke mogelijkheid om een grote variatie aan woningen en maatregelen te bekijken en de woonverhalen van de bewoners uit de eerste hand te horen.

Kijken in de praktijk

De Duurzame Huizen Route is een platform voor mensen die op zoek zijn naar informatie over duurzaam wonen. Ruim 1.300 huiseigenaren delen via www.duurzamehuizenroute.nl hun ervaringen. Bezoekers kunnen hier kennis opdoen en krijgen de mogelijkheid om online vragen te stellen. Daarnaast is er op 2 en 9 november 2019 de mogelijkheid om langs te gaan bij één of meerdere woningen. De openstellers vertellen graag over hoe zij tot keuzes voor bepaalde maatregelen zijn gekomen en hoe dit in de praktijk bevalt.

Zevende editie

Naast dat verduurzamen van de woning bijdraagt aan een beter milieu en besparing oplevert, is in veel woonverhalen terug te horen dat het wooncomfort enorm toegenomen is. Uit het jaarlijkse onderzoek van de Duurzame Huizen Route onder de bezoekers blijkt dat 86% van de bezoekers de opgedane kennis wil toepassen in hun eigen woning.
De inmiddels de zevende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route verwacht ook dit jaar weer veel bezoekers. In 2018 openden meer dan 500 huiseigenaren hun deuren en ruim 5.000 bezoekers bezochten een duurzaam huis. De verwachting is dat deze aantallen ook dit jaar verder groeien. Vorig jaar was een groot aantal opengestelde woningen volgeboekt. Het is daarom een aanrader om tijdig in te schrijven. 

Elke ervaring telt

Huiseigenaren die ook hun duurzame woonverhaal willen vertellen, kunnen hun woning aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl. Bezoekers kunnen zich vanaf 7 oktober via de website inschrijven voor een bezoek op 2 en 9 november 2019.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio