wonen-en-leefomgeving.jpg

Nieuws

De hoeveelheid opgewekte zonne-energie is in Nederland in 2018 met 1,5 gigawatt gegroeid naar 4,4 gigawatt. Dat is ruim de helft meer dan een jaar eerder! In Epe is de toename van het opgesteld vermogen bij woningen (76%) zelfs fors hoger dan het landelijk gemiddelde.

De landelijke toename was bij bedrijven (71 procent) groter dan bij woningen (37 procent), vooral door de aanleg van zonneparken.Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Gemeente Epe

Als de landelijke cijfers naast de cijfers van de gemeente Epe gelegd worden, vallen er enkele zaken op. In de gemeente Epe is de toename van het opgesteld vermogen bij woningen (76%) fors hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook binnen de Cleantech Regio heeft de gemeente Epe procentueel een hoge toename (aan de hoeveelheid opgewekte zonne-energie bij woningen) vergeleken met andere gemeenten.

Groepsaankoop Zonnepanelen

De toename van de opgewekte zonne-energie bij woningen is te verklaren door de Groepsaankoop Zonnepanelen die de gemeente Epe in 2018 uitvoerde. Ook aan de toename van de opgewekte zonne-energie bij bedrijven werkt de gemeente Epe. Met bedrijventerrein Eekterveld in Vaassen worden plannen gemaakt om de terreinen energieneutraal of zelfs energiepositief te krijgen. De opwek van zonne-energie maakt onderdeel uit van dit plan.

Gratis advies

Daarnaast biedt het programma ‘Verzilver uw Dak’ ondernemers de kans om makkelijk en kosteloos advies te krijgen over de mogelijkheden rondom zonne-energie. De provincie werkt hierbij samen met de Taskforce Zonne-energie en een extern adviesbureau. Ook ondernemers die reeds een SDE+ subsidie hebben aangevraagd, kunnen profiteren van dit programma.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio