onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

Nieuws

Het bedrijf Leadax uit Wapenveld heeft de Nederlandse Innovatie Award 2019 gewonnen.  Daarom bracht burgemeester Jacqueline Koops-Scheele van de gemeente Heerde een bezoek aan Leadax om CFO Henk-Jan Lip te feliciteren met het winnen van deze bijzondere innovatieprijs. 

Leadax, ‘het nieuwe lood’, is een belangrijke innovatie. Dit ‘nieuwe lood’ wordt gemaakt van gerecyclede PVB en heeft dezelfde eigenschappen als het traditionele lood en kan op dezelfde manier worden gebruikt. Het heeft alleen geen schadelijke effecten op gezondheid of milieu. Vanwege deze baanbrekende innovatie mocht het bedrijf Leadax op 24 juni de Nederlandse Innovatie Award 2019 in ontvangst nemen.

Toepassingen

Leadax kan op verschillende manieren worden toegepast. Onder meer als waterkering in (spouw)gevels en onder kozijnen, aan de onderzijde van een schoorsteen met aansluiting op de dakpannen, aan de onderzijde van dakkapellen of dakvensters of als waterdichting en als aansluiting van zijgevels van dakkapellen op het pannendak. Daarnaast kan Leadax kan ook worden aangebracht als kilgoot en als waterkering op de nok van een (pannen)dak.

Vernieuwd bedrijf

De gemeente Heerde is er trots op dat het zo’n vernieuwend bedrijf binnen haar gemeentegrenzen heeft. Daarom bracht burgemeester Jacqueline Koops-Scheele onlangs een bezoek aan het bedrijf om namens het gemeentebestuur haar felicitaties over te brengen.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio