vervoer-en-bereikbaarheid.jpg

Kalender

Ontbijtsessie Sociaal akkoord Zorg en Welzijn

Van 23 juni 2017 08:00 tot 23 juni 2017 11:00

Terugblik

Er is veel gebeurd na de ontbijtsessie op 10 februari 2017 die we vanuit het Sociaal Akkoord Stedendriehoek en Noord-Veluwe georganiseerd hebben.
Er is een mooie samenwerking gestart tussen zorginstellingen, Aventus en UWV/gemeenten en WGV Zorg en Welzijn om de tekorten in de zorg aan te pakken. Zorginstellingen stellen 50 BBL plaatsen ter beschikking voor zij-instromers, volwassenen die graag aan de slag willen in de zorg en zich hiervoor willen laten omscholen.
Het traject begint met een tiendaagse opleiding basiszorg en een stage bij een deelnemende zorginstelling. Kandidaten die de opleiding basiszorg succesvol afronden, kunnen direct daarna aan de slag bij een zorginstelling. Daarna volgen zij via een verkort opleidingstraject de opleiding voor verzorgende IG of verpleegkundige.

De belangstelling voor het traject is overweldigend: Op 6 april was de aftrap van het scholingstraject met een wervingsbijeenkomst. Ruim 200 belangstellenden gingen op speeddate met de werkgevers. Op 8 mei zijn 30 personen gestart met de tiendaagse opleiding basiszorg.

Verder wordt de samenwerking rondom mobiliteit verder vormgegeven en is gestart met de oprichting van een intersectoraal mobiliteitsnetwerk: Matchtafels Oost Nederland. Op 15 juni wordt de eerste Matchtafel in de regio Stedendriehoek/Noord Veluwe georganiseerd.

Tweede ontbijtsessie
Op 23 juni 2017 organiseren Aventus, Strategische Board Stedendriehoek, UWV en WGV Zorg en Welzijn de tweede ontbijtsessie van dit jaar.

Programma
08.00 uur Inloop en start ontbijt
08.30 uur Welkomstwoord door Sutfene
08.45 uur Terugblik bijeenkomst 10 februari 2017 (project Zij instromers in de zorg)
09.15 uur Blended Learning, door Gerald Visser van Human talent Group & Michaël de Korte, sectordirecteur Zorg & Welzijn Aventus over het project All You can Learn.

PAUZE

10.00 uur OZOverbindzorg, door Cindy Hobert, projectleider OZOverbindzorg.
OZOverbindzorg staat voor samenwerking en delen van zorg. Alle partijen (mantelzorgers, familie en zorgverleners) rondom de cliënt worden samengebracht en kunnen via een eenvoudig computersysteem online met elkaar communiceren over de zorg. De cliënt staat centraal, bepaalt wie toegang krijgt tot het netwerk en heeft daarmee zelf de regie.
10.30 uur Arbeidsmarktdilemma’s. Welke bestuurlijke antwoorden zijn er als vervolg op het zorgpactakkoord; door Gerard Nederpelt, directeur WGV Zorg & Welzijn.
11.00 uur Afsluiting

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden voor de ontbijtsessie (u wordt doorgeleid naar de website van WGV Zorg en Welzijn).
We ontvangen uw aanmelding graag uiterlijk 16 juni, in verband met de reserveringen voor het ontbijt. Deelname aan de ontbijtsessie is gratis.
Datum: 23 juni 2017
Tijd: 8.00 uur – 11.00 uur
Locatie: Sutfene, locatie De Borkel in Gorssel.
Adres: Hoofdstraat 61a, 7213 CS Gorssel.
Voor wie: Voor HR managers, adviseurs en mogelijk leidinggevenden die met scholingsbehoeften te maken hebben.

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juli 2017

e zine juli

Bekijk eerdere edities