wonen-en-leefomgeving.jpg

Kalender

Wat is de impact van deze technologie op mijn organisatie en hoe ver moeten we gaan?

Van 29 juni 2017 15:30 tot 29 juni 2017 18:00

Het Cleantech Center organiseert 29 juni samen met Aventus een mini-symposium voor studenten en voor bedrijven in het MKB en de Zorg. 

De robottechnologie wordt in snel tempo meer en meer toegepast in het bedrijfsleven en de zorg. Standaard handelingen worden steeds makkelijker geïntegreerd in geautomatiseerde en gerobotiseerde processen; denk daarbij aan bewerkingscentra, machine be- en ontlading, inpakken, pelletiseren, maar ook in toenemende mate intern transport (AGV’s), magazijnautomatisering en ondersteuning in zorg- en verpleeghuizen.

Tijdens het symposium zal er een beeld geschetst worden van de integratie van deze technologieën en worden twee type robots en hun mogelijkheden gedemonstreerd. Er een wordt tevens een beeld geschetst van de verwachtingen en uitdagingen die het onderwijs te wachten staan.

Twee inleiders delen hun focus over ontwikkelingen in de zorg en ontwikkelingen en toepassing van robots binnen het MKB en de zorg. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kunnen deelnemers verdiepende vragen stellen aan de inleiders.

Programma:
15.30: Ontvangst
16.00: Welkom door dagvoorzitter Martin Snijder
16.10: The Art of Robotics; presentatie Ruud van der Burg, Integratie van geautomatiseerde en gerobotiseerde processen in het bedrijfsleven
16.45: De zorgtechnologie; Maarten van der Boon, Leertouwer; Innovatie en ontwikkelingen in de zorgtechnologie
17.15: Panel discussie; o.l.v. Martin Snijder n.a.v. vragen uit de zaal aangevuld met enkele uitdagende stellingen
17.45-18.15: Afsluiting + borrel

Toegang tot dit symposium is gratis. Meld je hier aan

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juli 2017

e zine juli

Bekijk eerdere edities