energie-en-duurzaamheid.jpg

Kalender

Driedaagse workshop Tapijtindustrie en interieurtextiel

Van 16 oktober 2019 09:00 tot 16 oktober 2019 18:00
Bij Locatie, Overijssel

De Circular Business Design Track bestaat uit drie eendaagse workshops (9, 16 + 29 okt.) die plaatsvinden binnen een periode van twee maanden. Je maakt kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen, verkent kansen daarvan voor je eigen business, en zet concrete eerste stappen in de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en businessmodellen.

1.Workshop 1: Initiate
Duik dieper in het gedachtegoed van de circulaire economie. Samen met andere bedrijven en ontwerpers wordt waardevernietiging in de huidige keten in beeld gebracht en per organisatie worden de circulaire kansen geïdentificeerd en geselecteerd.
2.Workshop 2: Ideate
De meest kansrijke circulaire propositie uit de eerste workshop wordt in detail uitgewerkt met behulp van circulaire designmethoden en businessmodellen uit ‘Products that Last’ en ‘Products that Flow’. Dit resulteert in een circulaire klantpropositie met een businessmodel, product(re)design en aanvullende diensten.
3.Workshop 3: Implement
Ieder bedrijf stelt een implementatie-roadmap op om zijn circulaire propositie naar de markt te brengen. Wanneer gebeurt wat, maar ook met wie om de benodigde veranderingen te realiseren? Al het materiaal van de Track wordt gedocumenteerd in een Circulair Business Canvas, waarna wordt afgesloten met een compacte pitch.

Klik hier voor meer info en heb je belangstelling? Meld je dan hier aan.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio