In de Cleantech Regio promoot ondernemer Arjan de Putter duurzame mobiliteit en organiseert inspirerende (wedstrijd)evenementen met een hoge funfactor.

Arjan de Putter houdt van auto’s, van techniek en mensen. Dat combineert hij allemaal in zijn bedrijf E-xpeditie.nl, dat evenementen organiseert om elektrisch rijden te promoten.

Hoe dat zo?

“In 2015 reed ik met een elektrische auto door Europa en deed in 48 uur zes landen aan. Die nieuwe techniek vond ik geweldig. Maar vooral die landen, het variërende landschap en de mensen die we ontmoetten, maakten grote indruk. Het besef drong meer dan ooit door: daar moeten we zuinig op zijn.”
Bijdragen aan elektrisch rijden
De Putter wil actief bijdragen aan de overgang naar elektrisch rijden. “Alles wat beter is dan benzine en diesel, moet je doen”, vat hij kernachtig samen. Met zijn bedrijf organiseert hij daarom evenementen om deelnemers te laten ervaren hoe leuk elektrisch rijden kan zijn.
“We stoppen er vaak een wedstrijdelement in en geven op een simpele manier veel informatie.” Bijvoorbeeld over de financiële voordelen – die mensen over de streep kunnen trekken. De Putter richt zich ook op organisaties. “Overstappen naar elektrisch rijden is meer dan alleen een auto vervangen. Ik zet mijn kennis graag in om de overgang naar duurzame mobiliteit te maken.”

Kansen voor waterstof

Eind september 2017 organiseerde E-xpeditie.nl de Waterstofchallenge, die eind september 2017 vanaf A1 Bedrijvenpark in Deventer van start ging. Zes teams reden in 24 uur ruim 10 duizend kilometer, bezochten tien landen en tankten 54 keer waterstof.
“Ik zie veel toekomst in rijden op waterstof, wat in Duitsland al meer gebruikelijk is. Het zou toch geweldig zijn als we in de Cleantech Regio voldoende tankstations krijgen? Dat zet je als regio op de kaart. Gemeente Deventer onderzoekt die optie nu serieus.” www.e-xpeditie.nl