coronaodnersteuning

economie-en-innovatie.jpg

Kalender

Wijk van de Toekomst in de Cleantech Regio

Van 28 november 2019 15:00 tot 28 november 2019 18:00
Bij Het Koelhuis

Wijk van de Toekomst is op expeditie!
Samen met de lokale gemeente en de regio, houdt Wijk van de Toekomst een zestal regionale bijeenkomsten over aardgasvrije en toekomstbestendige wijken. De bijeenkomst in de Cleantech Regio is op 28 november in de gemeente Zutphen. 
Locatie: Koelhuis Zutphen
Tijd: 15.00 – 18.00 uur

Samen wijken toekomstbestendig maken

Wijk van de Toekomst is een van de programma’s van het Gelders Energieakkoord. Het doel is om wijken op weg te helpen om toekomstbestendig en aardgasvrij te worden, knelpunten weg te nemen en kennis te delen. Hiervoor zijn we op expeditie: een toer langs alle regio’s in Gelderland. Om op te halen voor welke onderwerpen bestuurlijke aandacht nodig is om verder te komen. En om te horen welke successen er zijn, waar anderen van kunnen leren. Niet alleen van de partners die normaal al meepraten, maar juist van alle partijen die belang hebben in een wijk.

Wat moet er op de bestuurlijke agenda?

Wijk van de Toekomst nodigt je graag uit om ervaringen in te brengen. Om kennis te nemen van wat er in de rest van de regio gebeurt. En om op nieuwe ideeën te komen, zoals de unieke aanpak via jongeren in kwetsbare wijken in Arnhem, waar over verteld wordt. En breng ook in wat er volgens jou moet veranderen om initiatieven beter van de grond te krijgen.
Er wordt een top 10 vastgesteld waar bestuurlijke aandacht voor wordt gevraagd tijdens de Conferentie Wijk van de Toekomst, op 13 februari 2020. 

Diverse samenstelling van deelnemers

Juist de samenstelling van de deelnemers en hun visies maakt deze Expeditie uniek. Deze Expeditie is bedoeld voor bewonersorganisaties, energiecoöperaties, netbeheerders, woningcorporaties, bedrijfsleven, waterschappen en gemeenten. Diverse belangen en invalshoeken: we hebben elkaar nodig om stappen te kunnen zetten. 

Aanmelden kan op wijkvandetoekomst.nu


Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio