onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

Agenda

In dit thema bezoek je een bedrijf in Eerbeek en volg je een inspiratiesessie over het gebruik van remenergie van treinen, Slim Reizen en Gelre Ziekenhuizen, en H4 mobility.


Remenergie foto 1Elektrische stadsbussen rijden op de remenergie van treinen

Bij het binnenrijden van een station verliest een trein veel remenergie. Sinds 2012 wordt gewerkt aan technieken die het opslaan van die energie mogelijk maakt. In Apeldoorn is een pilot gestart, waarbij de opgeslagen energie weer wordt ingezet voor het opladen van de elektrische bussen. Het wagenpark van de Apeldoornse elektrische stadsbussen kan de hele dag rijden op de remenergie die vrijkomt van treinen die op station Apeldoorn stoppen. Het innovatieve Hedgehog systeem zorgt ervoor dat de remenergie wordt opgeslagen en gebruikt voor het opladen van de bussen.

Door Arjan Heinen van Hedgehog Appications

 

Slim Reizen Stedendriehoek

Slim Reizen Stedendriehoek 

Gelre ziekenhuizen: grote werkgever in de Cleantech Regio met aansprekende resultaten

Gelre Ziekenhuizen is een grote werkgever in de Cleantech Regio. Deze werkgever zet slimme mobiliteitsmaatregelen in om kosten te besparen en om duurzaamheid en vitaliteit van medewerkers te vergroten. Met fietsen, logistieke en ITS maatregelen is Gelre Ziekenhuizen een absolute koploper in de Cleantech Regio. ''70% van de medewerkers fietst naar het werk. Onze organisatie kent een ziekteverzuim van slechts 4%.'' Laat je inspireren door de succesvolle aanpak van Slim Reizen Stedendriehoek en hoe je als werkgever in de regio hier aan mee kunt werken.
Door Oscar Roelofs en Arjan Brink van Slim Reizen Stedendriehoek en Marcel van Walraven van Gelre Ziekenhuizen

 

H4 Mobility Rob LandeweerDuurzame oplossingen voor toekomstbestendig vervoer

In deze sessie word je bijgepraat over 2 actuele onderwerpen. Erik Geerts (Directeur H4 Groep) vraagt zich hard op af waarom Openbaar Vervoer in dunbevolkte gebieden nog steeds duur, aanbod gestuurd en vervuilend is. Hij vertelt over het alternatief: NL2Go.
Rob Landeweer, Productmanager MyTripper, neemt je mee in de toekomst van duurzaam mobiliteitsmanagement met een platform dat alle vervoersmodaliteiten aan elkaar knoopt. De werkgever maakt, toetst en handhaaft zijn mobiliteitsbeleid in het dashboard. En de werknemer kan zijn vervoer binnen de gestelde kaders organiseren, plannen en beheren in de app. Slim, onafhankelijk en flexibel.

Door Erik Geerts en Rob Landeweer

>> Geef via het aanmeldformulier je keuze door

 


Lees meer over de andere thema's

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juni 2018


 cover juni2018 198