coronaodnersteuning

onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

ToekomstMakers Show: Hoe ziet mijn tuin eruit na een heftige regenbui?

Van 24 oktober 2019 20:30 tot 24 oktober 2019 22:00
Bij Deventer Schouwburg

Vier young professionals hun idee voor een betere wereld:

Sofie van der Stelt - Bijna geen enkel kledingstuk wat jij draagt is 100% duurzaam. Sofie van der Stelt wil daar wat aan doen en heeft in oktober de eerste Dutch Sustainable Fashion Week Enschede georganiseerd als regiomanager. Het mode-evenement uit Amsterdam startte zes jaar geleden en breidt zich uit naar andere steden zoals Deventer en Enschede. Sofie wil met het evenement mensen tips geven over hoe jij kunt bijdragen door jouw kledingkeuze.

Morrisson Kramer - Hoe ziet mijn voortuin er straks uit na een heftige regenbui? Morrisson ontwikkelt een app zodat je daar inzicht in krijgt vanuit zijn werk als informatiemanager bij ingenieurs- en adviesbureau Tauw in Deventer. Hij gebruikt Augmented Reality (AR) om iedereen klaar te stomen voor de gevolgen van klimaatverandering. Met de app kun je zien hoe je jouw tuin kunt voorbereiden op meer heftige regenbuien. Tijdens de Show toont Morrisson voorbeelden van AR.

Koen Boswinkel - Hoe maken we de samenleving socialer? Koen Boswinkel is Masterstudent kunstbeleid en gemeenteraadslid in Deventer. Hij zou willen dat mensen meer met elkaar in gesprek gaan. Kunst en cultuur is een middel om dichterbij elkaar te komen. Bijvoorbeeld door samen muziek te maken want dan luister je naar elkaar en reageer je op elkaar. Maar ook met woorden kan het. Wat weet jij bijvoorbeeld over mensen bij jou in de straat?

Annemieke Koster - Nadat Annemieke Koster ruim zes jaar geleden op het nieuws zag dat er ruim 1.000 mensen om waren gekomen bij de instorting van een textielfabriek in Aziƫ, besloot ze het zelf anders te doen. Zonder enige voorkennis is Annemieke een eigen duurzame weverij begonnen in Enschede. Ze recyclet stoffen en werkt met natuurlijke en lokale garens. Enschede was ooit de grootste textielstad van Europa en Annemieke zet Enschede weer op de kaart

Aanmelden kan via hier

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio