In de Cleantech Regio: Jan Haverkamp van Platform Techniek Stedendriehoek over de Week van de Techniek en het nieuwe Techniekpact 2017 - 2020.

“De Week van de Techniek in Apeldoorn, Deventer, Epe en Zutphen was dit jaar weer een groot succes. Elk jaar trekken we méér kinderen. Jaarlijks bereiken we zeker 6 duizend basisschoolleerlingen. Geweldig. Elke keer als ik hun enthousiaste reacties zie, weet ik weer helemaal waarvoor we het doen."

Proefjes met een laserstraal

"Na technieklessen op school ter voorbereiding, komen kinderen een dagdeel proefjes doen en een techniekwerkstukje maken. Het tempo ligt hoog en er is veel afwisseling. Proefjes met een laserstraal of statische elektriciteit: de meeste kinderen vinden het super! Ook is er in de Week van de Techniek open huis bij techniekbedrijven in de buurt. Dat werkt. Zo kunnen ook ouders ervaren dat werken in de techniek gevarieerd is en veel carrièrekansen biedt.
We gaan tot 2020 zeker door met de Week van de Techniek. En we doen vanuit het nieuwe Techniekpact nog véél meer om kiezen voor techniek, leren in de techniek en werken in de techniek te promoten.”

Lees ook het artikel over het nieuwe Techniekpact in Driehoeksverhouding.